Quality Score i Google Adwords

Som jag skrev i inlägget om SEM, Google Adwords och PPC så har vi påbörjat PPC-blocket i skolan nu, vilket innebär massor av nya termer och begrepp. PPC betyder “pay per click” och innefattar alltså betald annonsering där kostnaden för annonsören uppstår när en besökare klickar på en länk. Annonserna som visas på Facebook och på Googles resultatsida är exempel på PPC-annonsering.

Ett av begreppen är Quality Score, som påverkar vilken ordning som annonserna får i förhållande till varandra. I videon förklarar Hal Verian från Google på ett väldigt pedagogiskt (i mitt tycke) sätt hur det räknas ut. Jag kommer nog att se om den ett par gånger innan tentan.

Quality Score Explanation by Google Chief Economist

Jag har förklarat fler begrepp i min SEO-ordlista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *