Samtal kring PSP

I början av terminen skulle vi elever skriva en varsin PSP, en personlig studieplan. I den skrev vi ner våra förkunskaper, våra styrkor och svagheter, vårt kontaktnät samt vad vi hoppades på att utbildningen skulle leda till. I början tyckte jag att uppgiften kändes onödig och svår. Hur ska vi efter bara ett par veckor i skolan kunna veta vad vi vill göra i framtiden? Min inställning ändrades dock, ju mer tid jag la ned på den desto roligare tyckte jag att den var – och efter ett tag började bilden kring vad jag vill göra att klarna.

I torsdags hade jag möte med David, vår utbildningsledare, för att prata kring vad jag skrivit i min PSP. Vi började med att prata allmänt om utbildningen, om den levde upp till mina förväntningar och om något var speciellt svårt. Sedan gick vi in mer specifikt på vad jag har gjort tidigare, vad jag vill göra och var jag hoppas på att få praktik.

Innan vi skiljdes åt så frågade jag David om han kunde rekommendera något som jag kan läsa för att fördjupa mig inom SEO och content, och fick till svar att det bästa var att testa sig fram. Som förväntat har därför flera timmar den här helgen gått åt till ett av mina projekt, en webbplats där jag har möjlighet att träna på lite allt möjligt inom området. Jag har gjort sökordsanalyser, skrivit många långa stycken text – och så klart kodat en del. Vi får väl se hur det går, men något ska jag väl lyckas lära mig av det…

1 thought on “Samtal kring PSP”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *