Sista dagen på praktiken

Sista dagen på praktiken har kommit och gått, i morgon åker jag tillbaka till Stockholm för redovisning av perioden i skolan på måndag. Jag ser fram emot att höra vad mina klasskamrater har att säga om sina praktikperioder, men det finns en del av mig som gärna skulle stanna här på Malta. Jag trivs bra på Sidekick, jag har lärt mig mycket och har verkligen känt mig välkommen i gruppen.

Häromdagen fick jag frågan om jag har fått något sommarjobb. En fråga som det, något märkligt kan tyckas, är svårt för mig att svara på. Jag har inget jobb som jag måste gå till och fysiskt närvara på, men jag har ett par projekt, en webbplats att bygga och några egna siter som jag kommer att lägga en del tid på. Med andra ord arbete som kan göras var som helst, så länge jag har internetuppkoppling. Perfekt.

Förutom det så har jag min Pocket, ett litet praktiskt verktyg som är installerat i webbläsaren och som med en knapptryckning sparar ned artikeln på den webbsida som jag har öppen. Apparna i min iPhone och iPad synkar och sparar ned artiklarna när jag är uppkopplad mot internet, sedan har jag tillgång till allt intressant material offline.

I Pocket sparar jag ned alla artiklar som jag vill, men inte har tid att läsa direkt – och det börjar gå över styr. Jag är beroende av LinkedIn och följer många intressanta grupper där, så en stor del av mitt sommarlov kommer att få åt till att läsa ikapp det som jag sparat under våren. Artiklar om att organisera sitt arbete (ironiskt va?), sökmotoroptimering och att bygga ett personligt varumärke. Med andra ord är det tur att det går att läsa allt offline, för det finns en risk att det blir jag och iPaden som ”jobbar” på gräsmattan i sommar.

Men det är ett tag kvar till dess, så länge får jag tacka Tore med personal för tio härliga veckor, hoppas att vi ses snart igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *