Vad är Narrative Clip?

Under Webbdagarna i Stockholm så vann jag en Narrative Clip, vilket är en liten kamera som man fäster i kläderna och som sedan tar en bild var 30:e sekund. Då den ska vara lätt att tappa så har jag valt att ha den hängande i ett halsband. I slutet på varje dag kopplar jag in den till datorn, där bilderna sedan laddas över och upp på en server. Sedan går det att se bilderna i appen till smartphones.

Nu inför praktiken så påminde vår utbildningsledare oss om att vi måste ta bilder, eftersom redovisningen av den är av formen Pecha Kucha. På det viset är Narrative perfekt, jag kommer att ha praktikens tio veckor väl dokumenterade efteråt. Dessutom så kommer min mamma att älska att inte bara har bilder på djur och byggnader. Den här gången blir de allra flesta istället på min datorskärm…

Hittills så har det blivit en del bra bilder, även om de flesta under de första två dagarna främst föreställde olika tak. Dessutom så får man tänka på hur man äter, annars kan man få bilder med en banan mitt i – eller en där det ser ut som att man ska hugga någon i huvudet med en gaffel… Bilden på mig är från att jag lånade ut den under en lunch. Om du vill ha en egen Narrative Clip så finns de att beställa här: getnarrative.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *